U Vodicama obilježen Dan ružičastih majica – Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

Infovodice

Dan ružičastih majica (Pink Shirt Day),Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, diljem svijeta tradicionalno se obilježava zadnje srijede u veljači. Obilježavanje tog dana započelo je u Kanadi, u znak potpore dječaku izloženom vršnjačkom nasilju jer je u školu dolazio u ružičastoj majici. Pokazalo se kako je ta majica simbolizirala njegovu potporu teško bolesnoj majci. Vrlo brzo su se dječakovi školski kolege solidarizirali i pojavili u školi u ružičastim majicama, koje su odmah postale simbol te inicijative, kasnije i međunarodno priznate.

Nizom aktivnosti učenici 4a razreda OŠ Vodice obilježavaju Dan ružičastih majica, pišu infovodice.

– Obilježavamo ga već 3 godine, a ove godine kupili smo i majice kao znak podrške. Cilj nam je potaknuti tolerantno ponašanje, učenicima razvijati svijest koje će im pomoći prihvatiti razlike i prilagoditi im se, razumjeti ih i početi cijeniti. Naime, treba stvoriti sigurno okruženje, bez osjećaja superiornosti i inferiornosti, kod djece, ozračje u kojem će se svako dijete osjećati prihvaćeno – rekla  je Kate Franin, učiteljica 4a razreda OŠ Vodice

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.