U Vodicama prihodi proračuna 15 posto veći od planiranih

Gradsko je vijeće Vodica usvojilo druge izmjene plana proračuna za 2016. godinu, a povod za rebalans bilo je povećanje gradskih prihoda gotovo 15 posto iznad planiranih. Grad sada raspolaže s nešto više od 55 milijuna kuna. Prihod je rastao najviše zbog provedenih postupaka legalizacije bespravno izgrađenih građevina, odnosno većeg priljeva novca od komunalnog doprinosa i naknade.

Nova stavka u proračunu je uređenje nove gradske plaže Male Vruje čiju će realizaciju sufinancirati i Ministarstvo turizma, a za te je potrebe proračunom u ovoj godini osigurano četiri milijuna kuna. U proračun je uvršteno uređenje prometnice u poslovnoj zoni u Vodicama kod velikih trgovačkih centara na zapadnom ulazu u Vodice.

Za postavljanje nove javne rasvjete u ovoj godini će biti izdvojeno više od četiri milijuna kuna, a za asfaltiranje gradskih prometnica tri i pol milijuna kuna. Kako se projekt uređenja Trga kneza Branimira neće realizirati u ovoj godini, tako su predviđena sredstva za tu svrhu prenamijenjena u druge infrastrukturne programe. Također je odlučeno i da će se početi rješavati problem vodičkog groblja, pa su odvojena sredstva za kupnju zemljišta kako bi se groblje moglo proširiti.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.