U Vodicama u odnosu na lani do travnja ostvareno 16 posto više dolazaka turista

S Uskrsom je započela i ovogodišnja predsezona za koju su već ove zime odrađene marketinške aktivnosti. Popularizaciji Vodica kao aktivne i sportske destinacije svakako će pridonijeti i posjet Fulvie Camise, talijanske novinarke poznatog magazina Ciclismo.it koja je ovoga svibnja na svom biciklu isprobala vodičke biciklističke staze, upoznala se s prirodnim bogatstvom, pitoresknim poljima i povijesno-arheološkom baštinom Vodica. Ujedno je posjetila i jedinstveni otok Prvić i MC Faust Vrančić. Kako su Vodice dobile status PPS 365 destinacije, a biciklizam je jedan od glavnih turističkih proizvoda kojim se produžuje turistička sezona i upotpunjuje ponuda, ovaj je posjet od višestruke koristi za popularizaciju Vodica kao atraktivne cycle friendly destinacije. Uskoro će Vodice posjetiti i grupa predstavnika njemačkih turoperatora i turističkih agencija koji su iskazali interes za programe iz PPS projekta, posebice programe aktivnog turizma, što će dodatno pozicionirati Vodice kao cjelogodišnju destinaciju i na njemačkom tržištu s kojeg već tradicionalno u ljetnim mjesecima dolazi najviše gostiju.

Turistička ponuda grada Vodica predstavljena je na road show prezentacijama koje su u svibnju održane u Bratislavi, Pragu i Budimpešti u suradnji s četiri dalmatinske županije i na skradinskom Sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije gdje su svoje proizvode izložili članovi Udruge maslinara Traulik i Vinarija Birin iz Vodica.

Za ovu je sezonu tiskan i novi katalog Sobe i apartmani u kojem svoje objekte oglašavaju privatni iznajmljivači s vodičkog područja. Taj se katalog distribuira na svim turističkim sajmovima i prezentacijama, a dostupan je i na web stranici TZ grada Vodica. U pripremi je i reprint više jezičnih verzija image brošure, pa možemo reći da Vodice spremno dočekuju ljeto i svoje goste.

Inače, prema podacima Turističke zajednice grada Vodica u prva četiri mjeseca ove godine Vodice su posjetila 10.194 turista koji su ostvarili ukupno 23.327 noćenja. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine ostvaren je rast od 16% u dolascima i 3% u noćenjima. Najviše je bilo domaćih gostiju, 46,7% od ukupnog broja, dok su među stranim turistima najveći broj noćenja ostvarili gosti iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Tajvana i Poljske. Velika većina, 90% noćenja, ostvarena je u hotelskom smještaju, a 10% u smještajnim kapacitetima domaćinstava, apartmanskim naseljima, kampovima i hostelima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.