U Vodicama u ponedjeljak edukacija o filmskoj umjetnosti za učitelje i nastavnike

U prostorijima vodičkog kina u ponedjeljak, 31. kolovoza održat će se edukacija učitelja i nastavnika osnovnih škola Šibensko-kninske županije u okviru promicanja filmske pismenosti u gradskim, lokalnim kinima u suradnji sa županijskim školama.

Na skup se prijavilo 150 učiteljica i nastavnica. Ove jeseni više od 10 tisuće učenika osnovnih škola od 1. do 8. razreda te oko 500 učitelja i nastavnika sudjelovat će u filmsko-obrazovnom programu Udruge Djeca susreću umjetnost.

Filmski program namijenjen djeci osnovnih škola i vrtića, imenovan prema igranom filmu Dušana Vukotića “Sedmi kontinent” temeljen je na Nastavnom planu i programu za osnovne škole, podržava učitelje i nastavnike u provedbi satova medijske kulture te promiče filmsku pismenost djece  i mladih.

Zahvaljujući podršci Hrvatskog audiovizualnog centra i ove školske godine nastavlja se suradnja s nezavisnim kinoprikazivačima na području odgajanja mlade publike tako da će više od 10 tisuća učenika iz Rovinja, Zagreba, Daruvara, Vodica i Velike Gorice sudjelovati u filmskim projekcijama i susretima s gostima filmašima. Kinoprikazivači – partneri provedbe programa su Kino Antonio Gandusio Rovinj, Kino 30. svibnja Daruvar, Kino Vodice, Kino Velika Gorica i Kino Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti Zagreb.

U okviru uvodne prezentacije programa i najave ciklusa “Putujući Sedmi kontinent” učiteljima i nastavnicima predstavit će se kroz suradnju s gradskim obnovljenim kinima značaj kvalitetnih filmova u odgoju i obrazovanju djece i mladih te kako iz ponuđenog gradskog programa kina promicati filmsku pismenost kroz medijsku kulturu u školi.  Uvodna predavanja i prezentacije primjera dobre prakse pripremili su stručnjaci medijske kulture s Učiteljskog fakulteta i vanjski suradnici Udruge – učitelji i nastavnici.

Podsjetimo kako je dosada od početka aktivnosti Udruge 2012. godine u programu “Sedmi kontinent” sudjelovalo više od 30 tisuća djece, provedeno je više od 500  radionica optičkih igračaka i analiza filmova, organizirano 80 susreta s gostima – kreativnim djelatnicima iz svijeta filma nakon više od 150 projekcija.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.