Udruga umirovljenika Vodice proslavila 20 godina postojanja

Udruga umirovljenika Vodice na večeras održanoj svečanoj godišnjoj skupštini proslavila je 20 godina postojanja.

 Od stotinjak članova koliko je brojila prije 20 godina kad se osnovala, radom, zalaganjem i entuzijazmom vodstva, udruga je narasla na 549 registriranih članova koji su prepoznali njihov rad.

Koliko je ova udruga popularna svjedoči i to da se u ovu udrugu učlanjuju umirovljenici iz okolnih županija pa čak i iz dijaspore. Razlog tomu su njihove brojne aktivnosti i druženja, putovanja, plesnjaci i obilježavanja blagdana i praznika.

– Samo tijekom prošle godine organizirali smo preko dvadeset događanja. Osim redovitih odlaska na liječenje u toplice, organizirali smo deset jednodnevnih ili višednevnih izleta po hrvatskim gradovima, te trodnevne izlete u Rim – Vatikan – Napulj, u Crnu Goru i Albaniju. U svim ovim događanjima sudjelovalo je 2343 osoba treće životne dobi. Pokrenuli smo medicinsku gimnastiku za naše članove, a u planu nam organizacija psiholoških predavanja vezanih za bolesti, zatim recitale, pjesničke i književne večeri i po mogućnosti jednom ili dva put mjesečno slavljenje rođendana naših članova sve odjednom – kazao je za portal Infovodice predsjednik udruge vodičkih umirovljenika Martin Čičin Šain.

 

Na Svečanoj skupštini povodom 20. godišnjice osnutka Udruge umirovljenika grada Vodica dodijeljene su Zahvalnice osnivačima i zaslužnim članovima udruge.

uugv-12 (Custom).jpg

 

(Foto: Infovodice)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.