Utrka magaraca u Vodicama otkazana: ‘Bili su spremni za šaku dukata prodati tribunjsku tradiciju’

Prva utrka magaraca u Vodicama najavljena za kolovoz ove godine otkazana je nakon što su se tribunjske vlasti pobunile, doznajemo u TZ Vodice. Na Vijeću je odlučeno da se utrka ove godine neće održati, ali organizacija iste u budućnosti nije isključena.

– Planiranje organiziranja prve vodičke utrke tovara na kraju je ipak prekinuto. U dogovoru s udrugom Tribunjski tovar htjeli smo organizirati utrku, no tribunjska vlast se pobunila, zbog čega smo na Vijeću odlučili da utrke ipak neće biti ove godine To naravno ne znači da je možda nećemo organizirati u narednim godinama – kazala  nam je Anita Franin Pečarica, direktorica ureda TZ Vodice.

Marko Grubelić, načelnik Općine Tribunj, u javnoj objavio zahvalio je Gradu Vodicama na razumijevanju, ali i obrušio se na Tribunjce koji su trebali raditi na organizaciji utrke u Vodicama.

‘Ovim putem bih htio zahvaliti prijateljima iz Grada Vodica na razumijevanju vezano za organizaciju ‘Prvenstva Hrvatske u magarećim utrkama’. Naime, nakon razgovora s predstavnicima izvršne vlasti i predstavnicima Turističkog vijeća TZ-a Grada Vodica, usuglašeno je da magarećih utrka u Vodicama – neće biti. S druge strane, ekipu iz Tribunja koja je trebala raditi na organizaciji trka u Vodicama, može biti i više nego sram. Bili su spremni za šaku dukata prodati tribunjsku tradiciju. Očito toj udruzi tovar nije cilj, već samo i isključivo sredstvo povećanja osobne zarade. Gospodo, sramite se! Društvu iz Grada Vodica još jednom hvala na razumijevanju, s željama za još boljom posjećenosti i uspješnosti na drugim projektima’, stoji u objavi na službenoj Facebook stranici.

Ante Ferara, dopredsjednik udruge Tribunjski Tovar, koji je u suradnji s TZ Vodice radio na pripremama Magarećih utrka tvrdi kako ova utrka nema veze s Tribunjom, niti s Tribunjskim magarećim utrkama.

– Ideja je u potpunosti moja, koju sam osmislio prema konceptu utrka koje se održavaju u Italiji i na kojima svake godine sudjelujemo. Cilj nam je bio da organiziramo nešto jedinstveno, drugačije, što ni jedno mjesto nije napravilo i što ne postoji na području Hrvatske, a ponudili smo Vodicama utrku zato što mislim da će u većem mjesto utrka biti atraktivnija- kazao je za Infovodice Ante Ferara naglašavajući kako im nije bilo ni na kraj pameti da uništavaju Tribunjsku tradiciju jer da su to željeli onda bi stavili datum održavanja 1. kolovoza kada se tradicionalno utrke održavaju u Tribunju, a ne 23 dana kasnije-

Utrka se, podsjetimo, trebala održati 24. kolovoza.

 

Foto: arhiva/ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.