VIDEO: Uz puno muke i malo alata nastaju odlični mozaici Vodičanina Staše Vlahova

Kreativnu i maštovitu obitelj Vlahov, gospođu Ivonu i gospodina Stašu posjetili smo u dva navrata, pred Božić i Uskrs kada su ukrašavali svoj vrt koji je oduševljavao sve koji su prošli prošli njihovom ulicom, pišu InfoVodice.

U razgovoru s gospodinom Sašom saznali smo za još jedan njegov talent. Mnogi od nas razbijene keramičke pločice smatraju otpadom, međutim za gospodina Stašu one su materijal s kojim stvara prekrasne mozaike.

IMG_1796

– Kao i za sve ostalo pokretač ove ideje je moja supruga Ivona. Za izradu mozaika od keramičkih pločica ne treba puno alata: kliješta, mala špatulica, ljepilo za pločice, fuga i mnogo strpljenja – kaže nam Stašo koji za izradu jednog stola-mozaika utroši i do 300 sati rada.

– Najprije napravim crtež i onda slažem te lijepim komadiće keramičkih pločica. Zna mi se desiti da moram sto puta kidati pločicu kako bi dobio dio koji mi odgovara.

Stašo je do sada napravio mozaike raznih veličina i motiva od slona do lule, a najdraži mu je mozaik legendarne bube “Herby”.

IMG_1794

– Najzahtjevni od svih mozaika mi je bila izrada pauka s paučinom jer ima dosta tankih linija pa sam se oko toga naviše namučio, međutim kada nešto radiš iz ljubavi ništa nije teško – kazao nam je Stašo koji ne miruje i već radi mozaik jezera s labudovima i lopočima.

IMG_1799

Više o njegovom radu pogledajte u priloženom videu:

Izvor/foto: InfoVodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.