Vjernici župe Vodice proslavili blagdan sv. Marka evanđelista

I ove godine, tradicionalno – kao i prethodnih godina, vjernici župe Vodice, proslavili su blagdan sv. Marka evanđelista, na njegov liturgijski dan proslave, 25. 04. na Okitu. Euharistijsko slavlje blagdana, uz sudjelovanje četrdesetak vjernika, predvodio je župnik don Franjo.

U svojoj homiliji, na temelju evanđeoskog odlomka iz evanđelja sv. Marka, Župnik je pozvao vjernike da prihvate poziv Uskrsloga Krista, upućen nakon ukazanja učenicima, te budu navjestitelji njegove Radosne vijesti –Evanđelja svemu stvorenju. Te svojim vjerničkim angažmanom i zalaganjem, po Božjem milosrđu i milosti, nastoje oplemenjivati i izgrađivati svijet i stvoreno u kojem i s kojim žive.

vd vd1 vd2 vd4

Nakon sv. mise uslijedio je procesijski ophod oko crkve u kojem su pjevači pjevali litanije Svih svetih. Nakon ophoda, na platou ispred crkve – sa vrha Okita, s kojeg se proteže pogled na vodička polja, vinograde, maslinike i njive, Župnik je izmolio blagoslovnu molitvu i zazvao Božji blagoslov za dobar i blagoslovljen urod.

Foto/Tekst: Župa Vodice

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.