Vodičani dobili prinudnog upravitelja za zgrade s tri i više stanova

Grad Vodice je temeljem Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, donio Odluku o izboru prinudnog upravitelja za stambene zgrade na području Grada Vodica za koje suvlasnici zajedničkih dijelova nisu osigurali upravitelja.

Naime , prema tom zakonu svi višestambeni objekti koji se sastoje od tri ili više stanova, bili su dužni imenovati upravitelja koji će prema potrebama brinuti o ispravnosti i održavati te zgrade. Svim vlasnicima takvih stambenih jedinica koji nisu u zakonskom roku osigurali upravljanje zgradom i nisu sklopili međuvlasnički ugovor, Grad Vodice je odabrao i imenovao društvo Dalmacija Agent d.o.o. iz Šibenika.

Kako je to jedni način da se kvalitetno održavaju zgrade koje imaju više vlasnika, od obnavljanja fasada, izmjena otvora ili većih popravaka, odabrano Društvo će izračunati iznos sredstava koje će vlasnici takvih nekretnina uplaćivati za potrebe zajedničke pričuve, a koji se utvrđuje godišnje, u visini od 0,54 posto vrijednosti njihova posebnog dijela, na temelju podataka o etalonskoj cijeni građenja za prethodnu godinu.

Ova je Odluka jučer stupila na snagu, a za sve detaljnije informacije zainteresirani vlasnici se mogu javiti na broj telefona: 022/295 177 ili na mail adresu: mirko@dalmacija-agent.hr.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.