Vodičanin Dinko Cukrov sto je puta darovao krv, a svi članovi njegove obitelji dugogodišnji su darivatelji

Gradonačelnica Vodica Nelka Tomić primila je danas dugogodišnjeg darivatelja krvi Dinka Cukrova koji je u ovom mjesecu ostvario svoje jubilarno stoto darivanje krvi.

– Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što Vas imam priliku danas ugostiti i čestitati Vam na Vašem izuzetnom humanitarnom stotom darivanju krvi. Vaša se humanost pozitivno odražava na cijelu zajednicu. Sama sam kao liječnica bila više puta svjedokom kako je darovana krv spasila pacijentima život. Za krv nema nadomjestka, ali dovoljni su samo dobri ljudi i dobra volja, a to ste svi vi i zato vam hvala – rekla je gradonačelnica dr. Nelka Tomić.

dinko cukrov 100

Prijemu su prisustvovale i Dinkova supruga Božena Cukrov koja je također dugogodišnja darivateljica krvi, predsjednika Kluba darivatelja krvi Vodice Sanja Radin Mačukat i Marijana Biluš ravnateljica Crvenog križa Vodice. Dinku Cukrovu su tom prilikom  uručeni prigodni pokloni u ime Grada Vodica, Crvenog križa Vodice kao i Kluba darivatelja krvi Vodice.

Bila je ovo prilika i da se porazgovara o dugogodišnjoj tradiciji darivanja krvi u Vodicama, naime svi članovi obitelj Cukrov, supruga Božena, sin Nenad  i kćer Jelena su dugogodišnji darivatelji krvi, Dinko krv daruje od 1976. godine

Dinko Cukrov

Razgovaralo se i o problemu nerazumijevanja poslodavaca  s kojima se susreću darivatelji krvi, nerijetko se dešava situacija u kojoj darivatelji nakon darivanja krvi se moraju vratiti na posao ili uzeti godišnji odmor kako bi darovali krv. U današnje doba užurbanosti i otuđenosti, darivatelji krvi niti jednog trenutka nisu posustali u svojoj misiji. Ideju solidarnosti i plemenitosti koju njeguju generacije darivatelja krvi već 65 godina, nastavljaju danas mladi članovi velike obitelji darivatelja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.