Vodičanin Josip Bakmaz novi je zamjenik načelnika slovačke općine

Vodičanin Josip Bakmaz u općinu Dulovce kraj grada Komarne u Slovačkoj stigao je prije godinu dana, a svojim zalaganjem za zajednicu brzo je pokupio simpatije lokalaca koji su ga poželjeli kao načelnika. Na nedavnim lokalnim izborima postao je njegov zamjenik.

– Odustao sam od takve kandidature s obzirom na to da ju ne bih mogao prihvatiti zbog posla u Hrvatskoj i Slovačkoj, ali odredili smo drugog te sam prihvatio ulogu njegova zamjenika. Naravno, ne zbog funkcije nego zbog ‘rušenja’ vladajućeg SMER-SD-a koji zadnjih 15 godina nije bio od koristi za općinu, kazao je Josip Bakmaz koji inače stoji iza nekoliko ugostiteljskih objekata, piše portal Infovodice.

U godinu dana svog boravka u Dulovcu uspio je pomoći u rekonstrukciji dijela škole i crkve, a potporu mu je dala jedna od najvećih stranaka u Slovačkoj Kršćansko dekomkratska zajednica – KDH.

– Ljudi su shvatili da se uz nas nešto pozitivno počelo događati u općini. Mislio sam izaći kao nezavisni, no to je bilo gotovo nemoguće s obzirom da sam jednom dijelu još uvijek stranac. Uz potporu KDH-a ostvarili smo ogroman uspjeh, čak 67 posto glasova, istaknuo je Bakmaz.

48908402_344370219716300_2561343861964144640_n.jpg

Od 23 kandidata, Josip Bakmaz bio je na trećem mjestu, a devetero ih je ušlo u vijeće.

(Foto: Infovodice)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.