Vodice dobile građevinsku dozvolu za novi vrtić vrijedan 18,5 milijuna kuna

Županijski odjel za prostorno uređenje i gradnju izdao je Gradu Vodicama građevinsku dozvolu za izgradnju novog dječjeg vrtića u Doćinama. Vodice su financirale izradu idejnog projekta i rješenja kao i projekt opreme za novu predškolsku ustanovu, a prošlo ljeto dovršen je i Glavni projekt.

Vodice su za novi vrtić još ranije osigurale zemljište u središtu grada površine 3.217 kvadrata na kojem će biti izgrađen objekt od oko 2,5 tisuće kvadrata kapaciteta 206 mališana.

Iz vodičke gradske uprave podsjećaju da postojeći gradski vrtić Tamaris, koji ima i dva iznajmljena pomoćna objekta, već neko vrijeme nije dovoljno velik kako bi primio svu djecu, tako da se nekoliko proteklih godina radilo na osiguranju nove predškolske ustanove.

Procijenjena vrijednost izgradnje zgrade, bez unutarnjeg uređenja, je više od 18,5 milijuna kuna pa Vodice pokušavaju dio novca osigurati iz EU fondova ili državnog proračuna, pojašnjava gradonačelnica Nelka Tomić.

– Kako su Vodice naselje sa više od pet tisuća stanovnika, trenutno nema otvorene EU linije za financiranje ovog objekta, ali se očekuje izmijena operativnog programa i otvaranje mogućnosti, što će se znati do kraja ove godine. Nadalje, iz državnog proračuna mogu se osigurati sredstva za energetsku učinkovitost za financiranje sustava grijanja, hlađenja, fasade…U zadnjem kvartalu ćemo znati stvarnu vrijednost ukupne investicije i mogućnosti financiranja, a u svom proračunu osigurali smo sredstva za početak radova. Bude li pomoći iz EU ili državnog proračuna imat ćemo vrtić ranije, a ako sve budemo radili sami potrajat će sigurno minimalno dvije godine, uz sva ostala odricanja – kaže gradonačelnica Tomić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.