Vodice izdvajaju skoro 19 milijuna kuna za komunalnu infrastrukturu

Ove godine Grad Vodice planira izdvojiti 18 milijuna i 815 tisuća kuna za izgradnju novih objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Najveći dio sredstava predviđen je iz prihoda od komunalnog doprinosa i viška gradskih prihoda iz prijašnjih godina, dok se jedan dio sufinanciranja očekuje i od nadležnih ministarstava i fondova.

Tako je za uređenje i opremu za dječja igrališta osigurano 250 tisuća kuna, nešto malo manje od milijun kuna bit će uloženo u uređenje pristupnog puta do Hotela Punta, za sanaciju vodičke rive osigurano je milijun i 250 tisuća kuna, dok će se dva milijuna i 350 tisuća kuna utrošiti za uređenje javnih površina u Srimi, Grabovcima, Čistoj Velikoj i Čistoj Maloj, Gaćelezima i oba naselja na toku Prviću.

Također, za asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području Grada Vodica planirani trošak je skoro dva i pol milijuna kuna, a za uvođenje nove javne rasvjete izdvojiti skoro tri milijuna.
Nešto više od dva milijuna kuna planirao je izdvojit za otkup zemljišta kako bi se proširilo postojeće srimarsko groblja te za izgradnju novih grobnica na vodičkom gradsko groblju.

Osim za ova nova ulaganja, u vodičkom gradskom proračunu planirano je više od 6,6 milijuna kuna za održavanje postojeće komunalne infrastrukture. Na toj su stavci rashodi za redovito održavanje javnih površina i nerazvrstanih cesta, ali i njihovo izvanredno i interventno održavanje, za postavljanje vertikalne i horizontalne prometne i turističke signalizacije, redovno provođenje deratizacije i dezinsekcije, održavanje zelenih površina i javne rasvjete, trošak za električnu energiju, redovito održavanje pilomata i bunara, oborinskih šahtova i javnih zahoda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.