VODICE: Koji su učinci Odluke o zabrani ispijanja alkoholnih pića na javnim površinama?

ilustracija

U rujnu 2014. godine Gradsko vijeće prihvatilo je odluku o zabrani konzumiranja alkoholnih pića na javnim površinama, a za prekršitelje utvrđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna. Jedan od razloga uvođenja ove zabrane bio je i smanjivanje nereda po ulicama i na taj način postići da Vodice postane destinacija obiteljskog turizma. Nedugo nakon što je odluka donesena na pet lokacija u gradu su postavljene table o Zabrani konzumiranja alkoholnih pića na javnim površinama koje nisu imale dug životni vijek jer su ih “nepoznati počinitelji” u više navrata skinuli i devastirali.

Kako je ovo druga sezona od kada je odluka na snazi upitali smo gradonačelnicu Branku Juričev Martinčev i vijećnike Gradskog vijeća Mariju Alfirev i Marina Mikšića kakvi su prema njihovom mišljenju učinci ove Odluke, treba li uvesti možda rigoroznije mjere kako bi došlo do smanjenja nereda po ulicama i manjeg onečišćenja okoliša,piše infovodice.

– Prema informacijama kojima raspolažem u ovoj godini policija je imala tri postupanja vezana za ovu Odluku i svima su išla pismena upozorenja koju su dobila i roditelji djece prekršitelja. Prošle godine je i komunalni redar u tri navrata zajedno s policijom izašao u kontrolu i nadam se da osobe koje su dobile kaznu ili upozorenje neće ponoviti tu radnju. – rekla nam je gradonačelnica Branka Juričev Martinčev

– Razmišljamo i o postavi kamera koje bi bile postavljene na frekventnim punktovima, međutim bojim se da nebi završile kao i table upozorenja. Sam komunalni redar ili zaštitar ne može legitimirati, kažnjavati ili privoditi prekršitelje bez policije, a policija radi onoliko koliko može. Zasigurno sada kada je krenula sezona, policija će dobiti pojačanja te će i njihove kontrole biti učestalije.

Ostatak pročitajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.