Vodice očekuju još milijun bespovratnih kuna za plažu Vruje

Grad Vodice već je podnio prijavu na natječaj Ministarstva turizma za sufinanciranje nastavka radova uređenja plaže Vruje, od kojeg očekuje još milijun kuna bespovratne pomoći.

Ministarstvu turizma poslano je cjelokupno konačno izvješće o izvođenju i financiranju prve faze uređenja plaže Vruje. Naime, uređenje plaže u toj je fazi ukupno koštalo devet milijuna kuna, a Ministarstvo turizma sudjelovalo je u financiranju s milijun kuna. Polovina tog iznosa uplaćena je po početku radova, a uplata druge polovine slijedi, prema ugovoru, nakon završetka radova i predaje izvješća.

Do sada je uređeno 6.509 četvornih metara korisne neto površine, od čega 1.471 kvadrat zauzimaju bazeni unutar plaže, dok cijeli akvatorij plaže iznosi 11.060 četvornih metara. Plaža je projektirana tako da je omogućila polivalentnost prostora, pa je jedan dio uređen s pješčenjacima i osobito je atraktivan za boravak obitelji s djecom, dio je plaže prilagođen za osobe s invaliditetom, a dio pogodan za sportove na moru.

Slijedeća faza uređenja podrazumijeva dogradnju i opremanje plaže te tematizaciju sukladno Regionalnom programu uređenja i upravljanja morskim plažama na području Šibensko-kninske županije. To će koštati još četiri milijuna kuna. Posljednja faza uređenja uključuje popločavanje kamenom prostora oko bazena, postavljanje led rasvjete koja će isticati konture plaže u večernjim satima kroz igru svjetla u nadmorskom i podmorskom dijelu. Uz rasvjetu, polažu se i vodovodne instalacije u funkciji potopnih pumpi koje će vodenim akrobacijama doprinijeti većoj atraktivnosti već sad jedinstvene plaže.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.