Vodice požuruju državu da obešteti mještane Čiste Velike

Grad Vodice uputio je dopis Ministarstvu državne imovine s molbom žurnog rješavanja dugogodišnjeg problema nekih žitelja Čiste Velike koji su još 1995. godine darovali svoja zemljišta za potrebe izgradnje duhovno-kulturnog centra, osnovne škole, trodijelne sportske dvorane, crkve Svete Ane, župnog dvora, zdravstvene i stomatološke ambulante, poštanskog ureda, kulturnog centra, boćališta, igrališta za male sportove i dječjeg vrtića. Svi su ovi objekti, građeni u razdoblju od 1997. do 2007. godine, javno-društvene namjene te se uvelike pomogli dizanju kvalitete života stanovništva Čiste Velike i okolnih naselja i spriječili daljnje raseljavanje stanovništva s toga područja od posebne državne skrbi.

Kako bi se izgradili navedeni objekti, vlasnici čestica na kojima su oni izgrađeni ustupili su svoja zemljišta uz obećanje da će im to biti nadoknađeno zamjenskim terenima na čestici 417/1 koja je u vlasništvu Republike Hrvatske. Međutim, trideset i pet darovatelja koji su onda ustupili svoja zemljišta, a za koje je do 2005. godine bio izrađen prijedlog parcelacije radi dodjeljivanja zamjenskih zemljišta, još uvijek nisu postali upisani vlasnici, bez čega ne mogu koristiti ta zamjenska zemljišta.

Naime, Grad Vodice je lani donio Urbanistički plan uređenja stambene zone na dijelu čestice 417/1 katastarske općine Čista čime je omogućeno formiranje zamjenskih parcela za terene koje su vlasnici s područja naselja Čista Velika ustupili za izgradnju javno društvenih objekata. Tim je planom obuhvaćen prostor površine 20,15 hektara većim dijelom neizgrađenog građevinskog područja naselja Čista Mala, a spomenuti prijedlog parcelacije u više je navrata u dogovoru s mjesnim odborima i zborovima mještana usuglašen s vlasnicima ustupljenih nekretnina. Predložena parcelacija obuhvaća 57 građevinskih čestica prosječne veličine 2066 m2 kolike su prosječno bile i nekretnine dane za javno-društvenu korist.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.