Vodice traže sufinanciranje nove javne rasvjete, igrališta u Gaćelezima i obnove vrtića Tamaris

Uvođenje energetski učinkovitije i za okoliš manje štetne javne gradske rasvjete treći je projekt koji je Grad Vodice prijavio na Javni poziv za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći za 2017. godinu Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Tim se projektom planiraju uvođenje energetski učinkovitije javne rasvjete. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od milijun i pol kuna. Grad Vodice planira financirati izvođenje elektromontažnih i građevinskih radova, ali za nabavu novih rasvjetnih tijela očekuje pomoć u iznosu od 450 tisuća kuna od resornog ministarstva.

Grad Vodice prijavio je i dva projekta Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na Program podrške regionalnom razvoju. Uređenjem dječjeg igrališta u Gaćelezima dugoročno će se zadovoljiti potrebe djece i mladih za bavljenje sportskim aktivnostima te unaprijediti kvaliteta života u vodičkom zaleđu. Igralište površine 1438 četvornih metara obogatit će život djece i mladih, omogućiti im kvalitetno ispunjavanje slobodnog vremena, a u mjestu se nadaju da će se takvim novim sadržajima zaustaviti odlazak mladih obitelji. Ukupna procijenjena vrijednost projekta iznosi skoro 300 tisuća kuna.

Iz istog programa Grad je zatražio i pomoć u financiranju energetske obnove jedinog gradskog Dječjeg vrtića ‘Tamaris’ čime bi se postigla ušteda toplinske energije i poboljšanje termotehničkog sustava i rasvjete. Predviđena je izmjena krova, obnova fasade te ugradnja novog sustava grijanja kojim bi se za manje utrošenog novca dobila bolja učinkovitost. Za ove će izmjene biti potrebno 3,2 milijuna kuna, a od Ministarstva se traži pomoć u iznosu od milijun kuna.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.