VODICESTOCK: Sudjelujte u dva dana glazbe i hippy kulture u Vodicama

Gradska knjižnica Vodice i Gimnazija Antun Vrančić vas  pozivaju da se  6. i 7. studenog pridružite inspirativnom programu ‘Vodicestock’ koji će se održavati od 17 i 30 sati u prostorijama Gradske knjižnice Vodice.

Program je posvećen hippy kulturi  i rock glazbi kao zadužnicama vrijednog  društvenog i kulturnog nasljeđa, a osmišljen je u sklopu projekta ‘Animacija demokracije: kako je glazba mijenjala svijet’ s ciljem stvaranja aktivne demokratske interakcije među mladima kroz javnu raspravu o važnosti glazbe u društvenim mijenama.

U sklopu dvodnevnog programa pod dirigentskom palicom umirovljene profesorice Milice Sladoljev, Ivane Skroza, kao i profesora i učenika Gimnazije Antun Vrančić te Kulturno glazbene udruge Longplejka uz predavanje  i rasprave predviđena je  i projekcija dugometražnog mjuzikla  „Kosa“, kao i  kratkih filmova mladih autora te likovna i glazbena radionica.

Kao vrhunac projekta predviđeno je retroaktivno putovanje glazbenom  poviješću kroz koncerte dviju lokalnih grupa: Butterflys i Lož uje. Osobito nam je zadovoljstvo ugostiti Samira Milu i Marka Podruga, kao glazbene kritičare čijem se osvrtu na temu projekta iznimno radujemo.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.