Ljetni koncert

Vodička glazba oduševila uz spoj romatike i dvoje slavuja, Helenu Bastić i Igora CukrovaFoto: Infovodice
Vodice su u četvrtak uz tradicionalni ljetni koncert Vodičke glazbe uplovili u ljetnu večer. Romatičnu atmosferu pomogli su im dočarati isprepleteni glasovi Helene Bastić i Igora Curkova te, kako su obećali, nitko nije ostao ravnodušan.
– Repertoar je ispao savršen jer smatramo da je teško nadmašiti takve svjetske, ali i domaće uspješnice. Sa 60-ima, odnosno 80-ima smo dobili ovacije publike, a i u redovima glazbe nije manjkalo plesa i pjevanja-  kazala je za Infovodice Ines Giuseppa Simić, predsjednica Vodičke glazbe.

Što se tiče samih kompozicija, kaže, sve se može svirati, no sve ovisi o dobrom aranžmanu. Oni su to uspjeli. Atmosfera, osvjetljenje, ozvučenje… Sve je bilo vrhunski.

– Glazba je imala izvrstan repertoar. To su bile pjesme koje su poznati i domaći i strani hitovi iz doba kad se davala velika pažnja tekstu, glazbi i aranžmanu pa je za nas ovo bio i veliki izazov. U takvim pjesmama tek možeš pokazati svoje umijeće melodioznosti pa je zato i publika tako dobro reagirala – smatra glazbenica Helena Bastić.

Helena Bastić čest je gost na koncertima Vodičke glazbe dok je sinoć prvi put imala priliku zapjevati s još jednim vodičkim slavujem, Igorom Cukrovom.

– Povodom ovog koncerta smo se i prvi put upoznali. Baš je bilo lijepo, svidjela mi se ovakva suradnja. Drago mi je i što je Glazba odlučila postaviti višu ljestvicu, posvetiti više pažnje mlađim naraštajima, repertoaru koji je zahtjevan i stilskom odabiru koji nije isključiv za limene i puhačke instrumente. Osjetili su da to mogu i sigurna sam da im je ovo samo vjetar u leđa za naredne koncerte – zaključila je Helena Bastić.


Naravno da onda i mlađi naraštaji stasaju u takvom okruženju i mogu se razviti u vrsne muzičare, a možda čak u budućnosti u profesionalne glazbenike. Isto mišljenje dijeli i Igor Curkov koji je sinoć također uživao te se svi skupa nadaju se da će ovakav repertoar imati prilike ponoviti na nekoj drugoj pozornici.

– Glazba će i dalje uveseljavati vodičke ulice i truditi se svakim danom i svakom probom bili bolja. Hvala Heleni, Igoru, našim glazbarima, gostima i Siniši Hrgi koji nas svojim trudom potiče na više i bolje. Ponovilo se i dogodine – zaželjela je predsjednica Simić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.