Vodička vlast danas će u Ministarstvu turizma tražiti novih milijun kuna za uređenje plaže Vruje

Predstavnici vodičke gradske vlasti danas će u Zagrebu, na poziv Ministarstva turizma, predstaviti treću fazu uređenja gradske plaže Vruje koja uključuje postavljanje završnog popločenja i opreme za dječje i odbojkaško igralište, rasvjetu  te ostalu komunalnu opremu.

Za radove je potrebno izdvojiti oko pet milijuna kuna, a iz Grada Vodica nadaju se da će vrijednost projekta uvidjeti i Ministarstvo turizma te ih sufinancirati s milijun kuna. U Zagreb su otišli gradonačelnica Vodica Nelka Tomić zajedno sa zamjenikom Stipom Bosotinom i pročelnikom gradskog Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo Markom Lugovićem, a projekt će prezentirati i projektant Kruno Fafanđel iz tvrtke Rijeka projekt koja je idejni autor izgleda plaže.

Podsjetimo, i do sada je Ministarstvo turizma, zadovoljno prikazanim rješenjima sufinanciralo radove na obje vodičke plaže od Pune do Bristaka s milijun kuna i drugu fazu uređenja plaža Vruje s milijun kuna.

Inače, u tijeku je i projektiranje preostalog dijela plaže – jedra naslonjenog na vanjski gat lučice na kojem je predviđen prostor za ugostiteljski objekt s terasom i malim bazenom te povećanje plažnog prostora.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.