Vodički humanitarci peti put izabarali Sanju Radin Mačukat za predsjednicu

Sanja Radin Mačukat izabrana je po peti put za predsjednicu vodičkog Kluba dragovoljnih darivatelja krvi na sinoć održanoj izbornoj skupštini u hotelu Olympia.

– Hvala svima na ukazanom povjerenju. Ove je velika čast, ali i obveza, a vrijedno je istaknuti da smo mi jedina udruga koja nesebično, humano i plemenito daruje organ, a to je krv – kazala je Radin Mačukat te naglasila kako su u klubu svi jednaki, nema previranja, a sve ih veže jedna velika ljubav prema drugima.

sanja radin macukat

Iako nije ostvaren plan darivanih doza u 12 provedenih prošlogodišnjih akcija sudjelovalo je 230 davatelja koji su darovali 433 doze krvi. Jedno darivanje ostvarilo je 106 članova, dva puta krv je darovalo 64 darovatelja, tri darivanja imalo je 41 članova, a maksimalo dopuštenih četiri darivanja tijekom prošle godine ostvarili su čak 19 članova Kluba, javlja InfoVodice.

Posebno emotivno je bilo kod uručenja posebnog priznanja Dinku Cukrovu za 100 darivanja te Fili Vjeri Minčić za 75 darivanja.

Posthumno priznanje za izniman doprinos i podršku u radu na humanitarnom polju, promicanju vrijednosti davalaštva i iznimnu ljubav prema čovjeku dodijeljeno je Borisu Juričev Martinčevu te jednom od osnivača kluba Ivanu Strikomanu Kiki.

Vodički Klub dobrovoljnih darivatelja i Crveni križ Vodice nagradili su priznanjima i zahvalnicama darivatelje, a popis svih nagrađenih pogledajte OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.