Vodički osnovnoškolci obuveni u šarene čarape obilježili Svjetski dan osoba s Down sindromom

Učenici drugog i četvrtog razreda OŠ Vodice iz popodnevne smjene, obuveni u šarene čarape, noseći transparente kroz mjesto obilježili su zajedeno sa svojim učiteljicama prvi dan proljeća, Dan voda i Svjetski dan osoba s Down sindromom

 Iz škole su krenuli prema Rudini i bunarima koji su simbol Vodica, a u rukama su imali male ceduljice s porukom i proljetno cvijeće koje su dijelili prolaznicima.

Danas je prvi dan proljeća, ujedno i Svjetski dan osoba s Down sindromom
Down Syndrome International (DSI) je službeno odredio 21. ožujak kao Svjetski dan osoba s Down sindromom (WDSD). Navedeni datum je izabran kako bi označio jedinstvenost Downova sindroma u potrostručenju (trisomiji) 21. kromosoma. Svjetskim danom syndroma Down (WDSD) prvi put je obilježen u Singapuru 2006. godine, a mnoge organizacije širom svijeta pridružit će se ovoj proslavi kroz razne događaje i aktivnosti, tako da se današnji datum obilježava u cijelom svijetu.

Sutra, 22. ožujka je Svjetski dan Voda, koji u Vodicama ima veliku važnost jer smo grad koji je dobio ime po toj dragocjenoj i neophodnoj tekućini, piše portal Infovodice.
Nakon konferencije Ujedinjenih naroda o okolišu i razvoju u Rio de Janeirou, Opća skupština UN je rezolucijom od 22. veljače 1993. odlučila da se 22. ožujak svake godine obilježi kao Svjetski dan voda i da se na taj dan, diljem svijeta, posebno skrene pozornost na probleme vezane za vodu i vodne resurse, s tim da se svake godine obilježava uz drugi moto.

(Foto: Infovodice)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.