Vodički osnovnoškolci svojim prilozima pomogli teško bolesnoj 13-godišnjakinji

Glumačko-lutkarska udruga iz Podstrane posjetila je Osnovnu školu Vodice i uz pomoć učiteljica  te njihovih učenika kojima su se pridružili i učenici područne škole Tribunj sa svojim učiteljicama odigrala je predstavu naziva Marioneta

Učenici su prepoznali važnost ove predstave koja je humanitarnog karaktera. Sav prikupljen novac ide za pomoć trinaestogodišnjakinji Mariji Dominiković iz Metkovića, koja boluje od teške maligne bolesti.

– Treba se voditi idejom da pomagati treba čitavu godinu, a ne samo za Božić. Ono malo nekom znači sve, ako barem jedna osoba ublaži predrasude prema ljudima koji izlaze iz okvira, naša zadaća na ovom svijetu je uspješno izvršena – poručili su iz vodičke škole.

Inače, udrugu su osnovali branitelji čiji je cilj pomoći siromašnoj djeci te djeci s posebnim potrebama. Svojim lutkarskim umijećem i empatijom, znatno su doprinijeli razvoju važnih psihičkih potreba korisnika centra za zabavom, druženjem i smijehom koji su im uz uobičajene odgojno-obrazovne i druge aktivnosti itekako potrebni tijekom boravka u centru. Uz glumce koji upravljaju lutkama, u predstavi aktivno sudjeluju učenici i učitelji, piše portal Infovodice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.