Ponovljen prošlogodišnji uspjeh

Vodički osnovnoškolci uspješni na županijskom školskom natjecanju iz šahaFoto: Infovodice

Županijska školska natjecanja iz šaha za djevojčice i dječake održana su u utorak, a vodička osnovna škola sudjelovala je u kategoriji dječaci. Predstavljala ju je ista ekipa kao i prošle godine i to Josip Friedrich (8.d), Ivan Friedrich i Leon Vlainić (6.b) te Jakov Friedrich (2.b) te su osvojili 1. mjesto.

U kategoriji dječaci sudjelovale su četiri osnovne škole iz županije, a u kategoriji djevojčice dvije škole.

Leon, koji je igrao prvu ploču i imao najžešće protivnike, ostvario je 1/3 (dva remija i jedan poraz), Josip i Ivan ostvarili su svaki 3/3, a najveće iznenađenje bio je Jakov. Premda najmlađi sudionik natjecanja ostvario je 2/3, odnosno jednu pobjedu i dva remija.

– Zahvaljujemo nastavniku tjelesnog Bori Vukoviću koji ih je pratio na natjecanju, a još više šahovskom majstoru, Branku Vlaiću koji ih trenira sve vrijeme u šahovskom klubu u Šibeniku. Zaista je gotovo nevjerojatno čuti da naša škola, najveća u županiji nema šahovsku sekciju. Uvjerena sam da bi se još djece uključilo u ovaj izniman sport. Ili da se ne može naći sredstava da se nastavi s treniranjem u Gradskoj knjižnici kao što je to bilo 2017. godine kad se uključilo tridesetal djevojčica i dječaka u dobi od 6-12 godina – rekla  je majka trojice mladih šahista za portal Infovodice gdje možete pročitati ostatak članka.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.