Vodički učenici zahvaljujući donaciji LAG-a 249 More istraživat će floru i faunu staništa lokvi

U sklopu Ininog programa Zeleni pojas kojim se sufinanciraju projekti u području zaštite okoliša i prirode te u sklopu projekta LAG-a 249 More ‘Lok(v)alno za život lokve’ danas je Osnovnoj školi Vodice donirana školska oprema.

Radi se o dva mikroskopa, povećalu, setu za promatranje, setu flomastera, kemijskih olovaka, grafičkih i olovki za podcrtavanje ukupne vrijednosti 3.300 kuna. Opremu je u ime LAG-a More 249 donirala voditeljica Meri Krnić zajedno sa zaposlenicama LAG-a Majom Barešić i Mirtom Skočić, a opremu je primio ravnatelj škole Grgo Friganović

– Mikroskopi i set za promatranje koristit će učenici na satu kemije i biologije, a ostali školski pribor ide za niže razrede. Hvala LAG-u na ovoj prekrasnoj donaciji – rekao je Grgo Friganović za portal Infovodice.

Spomenimo, nakon lokve u Gaćelezima LAG More je u sklopu navedenog projekta krenuo u čišćenje dviju lokvi na području grada Vodica i to lokva ‘Rakitnica’i lokva ‘Mrdakovica .

Zajedno s mještanima i volonterima te članovima BBK Orlov krug i AK Okit odrađeno je čišćenje lokvi.

– Nabavkom lupa, mrežica za lov, laboratorijskih posudica te mikroskopa omogućiti će se djeci i učiteljima da sudjeluju u istraživanju i popisu flore i faune vodenog staništa. Predstavljanje projekta održat će se idući četvrtak pred predstavnicima INA-e, a na samo području lokve postavit će se info tabla, kanta za otpatke i dvije klupe u blizini – kaže Krnić.
(Foto: Infovodice)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.