Pojam požarna sezona ima sve manje smislp

Vodički vatrogasci 20 posto više intervencija: Nema više požarne sezone, gasi se cijelu godinuFoto: Infovodice

Još je prerano govoriti o kraju požarne sezone, iako s obzirom na statistiku intervencija pojam požarna sezona ima sve manje smisla – kaže za Infovodice Ivica Begić, zapovjednik JVP Vodice. Sezona traje tijekom cijele godine, a vatrogasci su u ovoj do sada imali gotovo 1.300 radnih sati.

Najveći broj intervencija u ovoj godini nije odrađen tijekom ljeta već u ožujku, ukupno 16, dok su u veljači gasili požar od 150 hektara, te u travnju požar od 50 hektara. Također, što se tiče broja intervencija, ove godine do današnjeg datuma vatrogasci JVP-a su izašli na 144 intervencije, što je porast od 20 posto u odnosu na 2018. godinu.

–  Od 144 intervencije najviše imamo požara otvorenih prostora, ukupno 93, devet požara objekata, dva požara trafostanice, jedan požar dimnjaka, jedan požar broda, četiri ostale požarne intervencije, osam intervencija spašavanja unesrećene osobe u  prometu, te 26 ostalih tehničkih intervencija.

Na području Grada Vodica odrađeno je 97  intervencija, odnosno 67 posto. Na intervencijama je bilo iz JVP-a ukupno angažirano 468 vatrogasaca koji su potrošili 1.277,06 radnih sati, dok su vozila odradila 480,48 radnih sati.

Cijeli članak pročitajte na portalu Infovodice.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.