Vodovod traži 250 milijuna kuna za nastavak izgradnje kanalizacije za Srimu, Vodice, Tribunj

Do kraja listopada šibenski će Vodovod i odvodnja Hrvatskim vodama predati zahtjev za financiranjem druge faze izgradnje kanalizacijske mreže Srima-Vodice-Tribunj za koju je potrebno oko 250 milijuna kuna. Prije toga bilo je potrebno izraditi novelaciju studije isplativosti, elaborat zaštite okoliša ocjene o potrebi procjene utjecaja na okoliš te prethodnu ocjenu o prihvatljivosti zahvata za ekološku mrežu i ishodovati najmanje polovicu svih dozvola potrebnih za izgradnju navedene mreže, izvijestili su iz Vodovoda gradonačelnicu Vodica Nelku Tomić.

Kad zahtjev s kompletnom dokumentacijom bude predan, očekuje se evaluacija nadzornih tijela Hrvatskih voda i Ministarstva zaštite okoliša. Bude li sve u redu, Vodovod će dobiti dopuštenje da raspiše natječaj za izvođača radova. za raspis natječaja za građenje.

Za sad se predviđa da će izgradnja druge faze početi krajem 2018. godine, budući da je vrijeme građenja ograničeno do 2023. godine i u tom se razdoblju planira izgraditi oko 70 kilometara nove kanalizacijske mreže i oko 35 kilometara nove vodovodne mreže, a radovi uključuju i rekonstrukciju, odnosno zamjenu dotrajale već postojeće vodovodne mreže.

Paralelno s izgradnjom mreže odvodnje i vodovodne mreže trebali bi biti izvedeni i radovi na rekonstrukciji svih županijskih cesta u tom koridoru, posebice Prve primorske čete prema Tribunju i glavne ceste kroz Srimu. Naime, na dionicama tih cesta predviđena je izgradnja pješačkih staza s rekonstrukcijom svih križanja. Osobito zahtjevni radovi planiraju se na raskrižju kod trgovine Angulja u Vodicama gdje se predviđa spuštanje ceste za više od pola metra, kako bi se smanjio nagib pristupa iz Ulice Ante Grgurev Kukure i, izgradnja kružnog toka.  Trenutno se rješavaju imovinsko-pravni odnosi u tom obuhvatu.

Na sastanku u Vodicama su bili i predstavnici Županijske uprave za ceste koji su najavili financiranje rekonstrukcije nogostupa na županijskoj cesti kroz Čistu Veliku vrijedne 200 tisuća kuna te izgradnju pješačke staze do podnožja brda Okit na kojem se nalazi Gospina crkva i župno svetište Majke Božje. Vodičke gradske službe, u suradnji s državnom i županijskom upravom za ceste, pripremaju projektnu dokumentaciju.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.