Za komunalnu infrastrukturu tri milijuna kuna više nego lani

Proračunom Grada Vodica za potrebe izgradnje komunalne infrastrukture u ovoj godini na području Grada Vodica planirano je izdvojiti sveukupno 18 milijuna kuna, čak 3 milijuna više nego lani. Dobra infrastruktura jedan je od preduvjeta kvalitetnog razvoja turizma i pružanja optimalnih životnih uvjeta građanima i gostima. Stoga će se i ove godine urediti nove javne površine i asfaltirati preko dvadeset nerazvrstanih cesta u gotovo svim naseljima s područja Grada Vodica te postaviti ekološka javna rasvjeta.

Dok je za izgradnju planirano utrošiti više, na održavanje postojeće infrastrukture bit će utrošeno nešto manje sredstava nego prošle godine. Proračunom je planirano osigurati, uglavnom od prihoda od komunalne naknade, 5.335.000,00 kuna za te svrhe. Svjesni da privlačnošću i urednošću mjesta, hortikulturno njegovanim površinama i ugodnim šetalištima osiguravaju svoj imidž rado posjećivane turističke destinacije, najviše će biti utrošeno upravo za čišćenje javno-prometnih površina u Vodicama, Srimi i na otoku Prviću te za održavanje zelenih površina, javne rasvjete i prometne signalizacije. Osim toga, u ove se troškove ubraja i potrošnja električne energije za javnu rasvjetu, potrošnja vode za zalijevanje zelenila, održavanje pilomata, bunara i šahtova oborinskih voda.

Međutim, napredak Vodica i bitni pomaci u vizualnom identitetu grada dobit će se završetkom uređenja gradske tržnice i ribarnice za što je u ovoj godini osigurano 2,5 milijuna kuna, navode u Gradskoj upravi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.