Za projekte i djelovanje 53 vodičke udruge izdvojeno 2, 6 milijuna kuna

U Gradskoj vijećnici Grada Vodica danas je gradonačelnica Grada Vodica Nelka Tomić potpisala ugovore o financijskoj potpori programima i projektima od javnog značaja u kulturi, socijalnoj i drugoj skrbi s kulturnim udrugama i organizacijama civilnog društva s područja Grada Vodica za 2018. godinu.
U Gradu Vodicama djeluje 53 udruge za koje će se iz proračuna izdvojiti ukupno 2.661.000 kuna.

– Za potrebe 11 kulturnih udruga Grad će izdvojiti 521 tisuću kuna što je povećanje za 125 tisuća kuna u odnosu na proteklu godinu. Najviše sredstava dodijeljeno je za rad najstarije kulturne udruge Vodičke glazbe koja dobiva 120 tisuća kuna za svoju redovitu djelatnost i 150 tisuća kuna za svoju Glazbenu školu. Za ostale udruge civilnog društva u 2018. godini sufinancirat će se programi i projekti djelovanja 16 udruga civilnog društva s 411 tisuća kuna, od čega najaviše sredstava ide za sufinanciranje rada DVD-a Vodice s 140 tisuća kuna. Prema programu socijalne i druge skrbi za rad četiri humanitarne udruge izdvojit će se 123 tisuće kuna od čega najviše 70 tisuća kuna dobiva DDK Vodice, udruga s velikom notom humanosti i plemenitosti – rekla je u uvodnom govoru gradonačelnica Vodica Nelka Tomić piše portal Info Vodice.

Istovremeno je predsjednik Zajednice sportova Grada Vodica Nikola Lemac potpisao ugovore sa sportskim klubovima koji su njezini članovi, o financijskoj potpori na području javnih potreba u sportu za 2018. godinu.
Za 20 sportskih udruga u proračunu za 2018. godinu izdvojeno je 1.606.000 kuna što je povećanje za 233 tisuće kuna u odnosu na prošlu godinu. Naime, dvije nove sportske udruge sufinancirat će se u ovoj godini, a od ukupnog iznosa najviše dobiva NK Vodice 399 tisuća kuna.

 Foto: Info Vodice

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.