Započeli pripremni radovi za postavljanje aqualifta

Putem projekta Ministarstva branitelja “Rješavanje pristupačnosti objektima osoba s invaliditetom” Gradu Vodicama ministarstvo je odobrilo 100.000,00 kuna za kupnju i ugradnju aqualiftera na jednoj od gradskih plaža u Vodicama. Pripreme za postavljanje uređaja započele su ovih dana a aqualifter je namijenjen pomaganju osobama s invaliditetom ili teško pokretnim osobama u njihovom ulasku, odnosno izlasku iz mora.

– Ukupna cijena za uređaj, opremu i građevinske radove je 154 tisuće kuna – kazao je Marko Lugović, pročelnik Upravnog odjela za komunalno-vodni sustav, zaštitu okoliša i graditeljstvo.

Aqualifter će biti postavljen na rivi ispred hotela Kristina. Ministarstvo je osiguralo 100.000 kn a sve preko osigurava Grad Vodice. Završetak radova očekuje se uskoro, tako da bi aqualifter bio u funkciji za sljedeću turističku sezonu. – istaknuo je Marko Lugović

Postavljeni uređaj će omogućavati znatno lakši i “bezbolniji” ulazak u more svima onima koji se teže kreću, kako invalidnim, tako i starijim osobama.

IZVOR: InfoVodice.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.