Zbog iznimnog odaziva javnosti izložbu ‘Vodice u II. svjetskom ratu’ možete pogledati i za vikend

Izložba”Vodice u II. svjetskom  ratu, 1941.-1944.”povodom 70 godina od oslobođenja grada Vodica i vodičkog kraja u II. svjetskom ratu, koja je trebala završiti 7. 11. 2014. godine, zbog izuzetna odaziva javnosti, produžava se još dva dana i to 8. i 9. 11. 2014. godine tj. u subotu i nedjelju.

Izložba će biti otvorena od 10 do 13 i od 16 do 19 sati.

Izložbu je do sada posjetilo oko 800 posjetitelja, a svi tiskani plakati i katalozi nestali su za dva dana, tako da će biti potrebno tiskati kompletnu ediciju, izvijestili su iz Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Vodica.

U nedjelju 9. studenog 2014. godine u 10 sati u izložbenoj sali upriličit će se dodjela priznanja po odluci Glavnog odbora UABA- grada Vodica svim javnim promicateljima antifašističkih stremljenja u Vodicama, nositeljima partizanske spomenice 1941, i ostalim živim učesnicima NOB-e iz Vodica, te svim živim sudionicima zbjega u El Shatu, i ostalim još uvijek živim logorašima Molata, kao i logorašima u njemačkim, talijanskim logorima i logorima i zatvorima tzv. NDH.

Ova  priznanja dodijeljena su i predsjedniku RH Ivi Josipoviću, Stjepanu Mesiću, predsjedniku i tajniku udruga UABA općine Tisno te svim dosadašnjim saborskim zastupnicima SDP-a i HNS-a iz naše Županije, poručuje predsjednik vodičke Udruga antifašista Josip Zanze.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.