Zbog štete vodičkom turizmu u aferi ‘zagađena voda’ tamošnji SDP traži smjenu direktorice TZ-a

Zbog afere sa zagađenom vodom, koja je napravila veliku i nepopravljivu štetu turističkom imidžu grada Vodica, tražimo ostavku, odnosno smjenu direktorice Turističke zajednice grada Vodica Anite Franin-Pečarice, objavili su danas vodički SDP-ovci. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Mislimo da je svrha i smisao Turističke zajednice, između ostalog, aktivno raditi na imidžu destinacije, a u ovoj aferu kroz medijsku buku koja se podigla oko vode zagađene fekalijama, nanijeta je šteta Vodicama kao destinaciji.

Očekivali smo od Turističke zajednice da preko svojih kanala komunikacije izvjesiti da su Vodice kao destinacija sigurne za dolazak, te da je ovo što se dogodilo izoliran slučaj, koji je lociran i stavljen pod nadzor. Također, čudi nas da se čak ni na web stranici Turističke zajednice nije stavila obavijest koja bi umirila goste koji su trenutno u Vodicama, kao i da se na istinit način informiraju gosti koji tek trebaju doći u Vodice.

Naime, vijesti koje su preplavile medije bile su senzacionalističke iz njih se lako moglo zaključiti da cijele Vodice nemaju zdravstveno ispravnu vodu.

Također, kao odgovorna stranka, SDP nije želio sa svojim dopisima raspirivati ovu aferu, sačekali smo da se situacija smiri, da institucije odrade svoj posao. Zadovoljni smo podizanjem kaznene prijave protiv odgovornih, a stanarima koji su oštećeni u ovoj situaciji želimo da uspiju u naplati izgubljene dobiti, te pozivamo gradonačelnicu da osnuje povjerenstvo koje će na pravni način pomoći oštećenima s nastalom situacijom, navode u priopćenju vodičkog SDP-a.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.