‘Zvjezdica’ stiže u Vodice! Restoran ‘Tri piruna’ na listi Michelinovih preporuka za 2019. godinu

Michelin, najprestižniji globalni gastronomski vodič i sinonim za kulinarsku izvrsnost, u novom će vodiču u 2019. godini na listi restorana s njihovom preporukom uvrstiti i vodičku konobu Tri Piruna! Rezultat je to prilično tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane profesionalnih Michelinovih inspektora koji su tijekom ove godine obilazili restorane diljem zemlje.

– Ne mogu vam opisati koliko nam ovo znači, a i koliko sa sobom nosi odgovornosti. No, mi ćemo nastaviti raditi u istom tonu kao i do sad, s naglaskom na naše tradicionalne specijalitete i kvalitetu, kazao je za InfoVodice Nenad Alfirev, vlasnik konobe Tri Piruna.

Michelinov inspektor Tri Piruna je prvi put posjetio početkom srpnja, a predstavio se nakon kartičnog plaćanja računa. Vodeći se po pet osnovnih kriterija; kvalitete sastojaka, vještini pripreme hrane i kombinaciji začina, stupnju kreativnosti, kvaliteti hrane i omjera cijene, zadovoljan isprobanim zeleno je svjetlo želio odmah dati.

– Kazao je da će svoje dojmove proslijediti dalje. Nismo znali što nas točno dalje očekuje. Prije par dana ponovno su nas posjetila dvojica inspektora što sam shvatio tek naknadno, a e-mail s čestitkom i formularima koji je nakon stigao samo je tezu potvrdio, objasnio je Alfirev.

Priznanje Michelina, osim za Vodice, veliko je i za cijelu županiju koja se svrstala među svjetske gastronomske prijestolnice.

Naime, Hrvatska do sada ima ukupno tri restorana s Michelinovom zvjezdicom te 55 restorana s Michelinovom preporukom među kojima je, upravo na zadnjem proglašenju, šibenski restoran Pelegrini dobio Michelinovu zvjezdicu, a murterska Konoba Boba preporuku.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.