Vodički umjetnik Roko Ivanda izlaže na Sveučilištu UCLA u Los Angelesu

Vodički umjetnik Roko Ivanda do 13. listopada sudjeluje na prvom europskom jazz festivalu koji se održava na Sveučilištu UCLA u Los Angelesu.

U četiri dana u dvorani Schoenberg na sveučilišnom kampusu nastupit će jedanaest jazz skupina iz deset europskih zemalja: Hrvatske, Austrije, Češke, Finske, Njemačke, Mađarske, Italije, Irske, Poljske i Švicarske. Jazz je odabran kao izvorni američki glazbeni izričaj, ali u interpretaciji europskih glazbenika koji su mu udahnuli novi zvuk prilagodivši ga ukusu i senzibilitetu Starog kontinuiteta.

Cijeli je projekt pokrenuo Generalni konzulat Republike Hrvatske u Los Anglelesu sa željom unapređenja kulturne suradnje Europe i Amerike.

Osim koncerata, u sklopu European Jazz & UCLA festivala održat će se i nekoliko okruglih stolova te izložba vodičkog umjetnika Roka Ivande koji je cijeli jedan ciklus svojih slika posvetio jazz glazbi.

roko ivanda jazz

Sve je započelo prije jedanaest godina kad je u Vodicama pokrenut Jazz seaside festival, danas poznat kao Jazz & blues festival. Od onda je nastalo mnogo slika s motivom jazz glazbe, od kojih će dvadeset i osam biti izloženo na američkoj izložbi naziva Jazz Images and Sounds to Pacific from Adriatic. Putovanje vodičkog umjetnika u Ameriku financijski su pomogli Grad Vodice i Šibensko-kninska županija.

FOTO: Facebook

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.