FOTO Kaštelani tradicionalno prikupili pomoć za Kistanje

Pun kombi higijenskih potrepština Kaštelani su dostavili u Kistanje u okviru tradicionalne humanitarne akcija ‘Djeca Kaštela za djecu Kistanja’ u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Kaštela.

Za vrijeme trajanja akcije, u koju su bili uključeni svi vrtići, škole i neki od poduzetnika i gospodarstvenika, prikupljeno su higijenske potrepštine za najugroženije obitelji u Kistanjama. U pratnji članova Gradskog društva Crvenog križa Kaštela bio je i gradonačelnik Denis Ivanović, prvi kaštelanski gradonačelnik koji je posjetio Kistanje.

IMG_3491

– Tradicionalnom akcijom ‘Djeca Kaštela za djecu Kistanja’ želimo u predblagdansko vrijeme  darovati djecu i obitelji kako bi bar malo unijeli veselja u njihove živote. Uvijek me veseli kada barem malo možemo pomoći onima kojima je to najpotrebnije, izjavio je gradonačelnik Ivanović.

Nakon što su prikupljeni paketi uručeni župniku don Nikoli Dučkiću i pojedinim obiteljima, kaštelansko izaslanstvo položilo je cvijeće i upalilo svijeće podno glavnog križa na groblju u Kistanjama i pred spomen pločom Gojka Šuška, ratnog ministra obrane RH.

IMG_3508

Akcija je krenula na inicijativu Milivoja Bratinčevića, koji je Janjevce u Kistanjama počeo posjećivati i pomagati im još prije 19 godina, kada je obnašao dužnost načelnika u Ministarstvu useljeništva. Janjevci su u Kistanje doselili prije 20 godina, ljeti ‘drže štandove na moru’, a preko godine žive od pomoći države i Crkve.

IMG_3515

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.