LAG Krka osigurao više od milijun kuna za mala poljoprivredna gospodarstva

Lokalna akcijska grupa KRKA zadnjeg dana u 2018. godini, objavila je drugi natječaj iz Lokalne razvojne strategije za potpore razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava.

Pomoć je to malim, potencijalno održivim farmama koje su orijentirane na proizvodnju u skladu sa zahtjevima koje postavlja tržište, ali im nedostaju glavni resursi, te će im se pomoći u prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju kako bi postali gospodarski održivi, što je preduvjet za postizanje konkurentnosti u poljoprivrednom sektoru.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava iznosi 1.112.400 kuna. Rok za podnošenje prijave projekata je od 1. veljače do 1. travnja 2019. godine.

Kako bi bio prihvatljiv, nositelj projekta mora imati sjedište/prebivalište na području LAG-a KRKA, što uključuje: gradove: Drniš, Skradin, te sedam naselja Grada Šibenika: Brnjica, Čvrljevo, Dubrava, Goriš, Gradina, Konjevrate i Lozovac i općine: Bilice, Promina, Ružić i Unešić.

Detalljne uvjete i podatke za prijavu provjerite na LINKU.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.