Općini Ružić u svibnju odobreni projekti vrijedni više od 9 milijuna kuna

Ukupno 9.045.417 kuna vrijedni su ugovori o financiranju i sufinanciranju koje je Općina Ružić potpisala ili će potpisati u svibnju, a koji se odnose na kapitalna ulaganja na području općine te socijalne programe za korisnike sa područja općine.

U Karlovcu će 30. svibnja s HZZ-om i Ministarstvom rada i mirovinskog sustava biti potpisan 2.855.142 kuna vrijedan ugovor o financiranju projekta ‘Pružimo dostojan život stanovništvu ruralnog područja’ iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali Europskog socijalnog fonda. Unutar tog projekta poznatog i pod nazivom ‘Zaželi’ bit će na rok od dvije godine zaposleno 20 žena, nekonkurentnih na tržištu rada, na poslovima brige o starijim i nemoćnim osobama sa područja Općine Ružić.

Načelnik Ante Pijuk i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisali su 16. svibnja u Zagrebu 250.000 kuna vrijedan ugovor o sufinanciranju nerazvrstane ceste NC095 Gornji Gradac.

S ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić načelnik Pijuk potpisao je 5.940.275 kuna vrijedan ugovor o financiranju gradnje dječjeg vrtića u Gradcu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.