Osiguran novac za sanaciju opasnih mjesta ceste kroz Oklaj

Općina Promina sklopila je, na temelju Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za 2018. godinu, sporazum o sufinanciranju radova na sanaciji opasnih mjesta na području Općine Promina postavljanjem prometne signalizacije i prometne opreme u ulici Put kroz Oklaj.

-Projekt je izradila Geomapa, a prije nekoliko dana potpisan je sporazum s Ministarstvom unutarnjih poslova. Program se tiče sanacije opasnih mjesta baš kroz sami Oklaj, znači od početka ulaza iz pravca Drniša, također i ulaza iz pravca Čitluka, a posebna, kritična točka je na pješačkom prijelazu ispred osnovne škole. Cilj nam je smirivanje prometa uvođenjem signalizacije te očekujemo sprječavanje eventualnih tragičnih događaja, Tihomir Budanko, načelnik Općine Promina.

Procijenjena vrijednost radova je 473.750 kuna od čega će MUP financirati radove iznosom od 331.625 kuna, a Općina ostatak do ukupne vrijednosti. Nakon što prođe postupak javne nabave očekuje se početak radova koji bi trebali biti realizirani do kraja ove godine.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.