Predstavnici udruga i Općine Unešić ministru poručili da se ne slažu s izgradnjom Lećevice

Predstavnici udruga Koordinacija ekoloških udruga Zvona Zagore, Zmajevac Unešić, Kampanel, Zvona Kaštela, ‘Keks’ – Krizni eko Kaštelanski stožer, Rast Zagore i Špiljarsko društvo Sv. Mihovil te Općine Unešić, na sastanku s ministrom zaštite okoliša i energetike Slavenom Dobrovićem, izrazili su neslaganje s projektom izgradnje Centra za gospodarenje otpadom Lećevica na krškom području i istaknuli bojazan da bi realizacija projekta ugrozila izvore pitke vode.

Iznijeli su primjedbe na dosadašnji postupak izrade dokumentacije i studija potrebnih za realizaciju projekta navevši kako se zalažu za izradu nove Studije utjecaja na okoliš prema pravilima struke, priopćeno je iz ureda ministra.

Ministar Dobrović saslušao je iznijete argumente i istaknuo kako je nužno provoditi aktivnosti na projektu sukladno važećim zakonima i propisima te je predstavnicima udruga i Općine poručio da će se razmotriti njihove primjedbe.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.