Projekt interaktivnih radionica: 119 osnovnoškolaca iz Kistanja bilo je ‘baš cool’

Čak 119 učenika viših razreda Osnovne škole Kistanje, sudjelovali su na interaktivnim radionicama, koje su se održale u školi 5. i 6. travnja u sklopu projekta ‘Baš smo cool tako jednaki, a tako različiti’. Učenici su u dva školska sata poučne igre i zabave učili o različitostima, jer je smisao radionice staviti se u poziciju slijepih, gluhih i osoba s govornim teškoćama , a potom se s njima raspravlja o doživljenome iskustvu.

Projekt koji provode udruga Visoki jablani iz Rovinja i udruga UP2DATE iz Zagreba kroz interaktivne radionice  uči osnovnoškolce prihvaćati različitosti, strpljivo komunicirati, tolerirati drugačije od sebe, pronalaziti nove nenasilne načine rješavanja nesporazuma, pružiti potrebnu pomoć i podršku osobama oko sebe umjesto nametanja pomoći iz saželjenja.

Kistanje 2 Kistanje 4

Kroz projekt je objavljen i dječji krimić Štagalj na jezeru Gun, Johnniea Tuitela i Sharon Lamson, gdje je glavni junak dječak s invaliditetom, a svi učenici uključeni u projekt dobivaju knjigu na poklon, te zahvalnice sa svojim imenom i prezimenom tiskane na latinici i na brajici.

Projektom je obuhvaćeno 6 škola, 3 iz Istarske županije i 3 iz Dalmacije, a ove školske godine ukupno 1088 učenika sudjeluje u provedbi projekta.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.