Druga gastro manifestacija ‘Prominski bronzin 2017.’, koju organizira Općina Promina održavat će se uoči Dana državnosti, 24. lipnja, na trgu u središtu Oklaja od 18.00 sati. Ove godine Prominjci će se natjecati u kuhanju janjetine s bižima u bronzinu na drva. Općina Promina osigurava meso, biže i drva. Svi ostali dodaci i začini jelu su po odabiru samih kuhara. Jelo će ocjenjivati tročlani žiri poznatih kuhara, a tri najbolje ocijenjene ekipe dobit će za nagradu gradele i ožeg.
Prijave su počele, a tročlane ekipe koje žele pokazati svoje kulinarsko umijeće mogu se prijaviti na broj mobitela 099/314-6210 najkasnije do 21. lipnja.
U okviru Prominskog bronzina priprema se i 4. Smotra prominskih vina u suradnji sa Udrugom vinara ‘Debit’. Zainteresirani vinari svoje uzorke bijelog i crnog vina trebaju donijeti u Dom kulture u Oklaju 21. lipnja u vremenu od 10 do 15 sati. Nagrada za najbolje vinare po ocjeni žirija kojeg čine ugledni enolozi je susak.
Na ovogodišnjem Prominskom bronzinu u pripremi je i revijalno kuhanje gostiju iz Splita, Šibenika, Knina i Drniša, sajam autohtonih proizvoda i suvenira, izložba tradicijskih predmeta iz fundusa Gradskog muzeja Drniš, radionice za najmlađe u izradi suska, tkanju i kuhanju, prigodan program uz KUU Promina i njihove goste, od 22 sata koncert grupe Baruni i točno u ponoć veliki vatromet.