FOTO: U Zatonu kreće uređenje rotora: Realizacija projekta ‘iz ladice’ vrijednog 700 tisuća kuna

Jutros su u Zatonu gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić i direktorica tvrtke Filips d.o.o. iz Vodica Snježana Bračić potpisali ugovor o uređenju raskrižja u tom mjestu.

Riječ je o projektu starom gotovo šest godina koji je uz pomoć predsjednika Mjesnog odbora Borisa Dukića ‘izvučen iz ladice’. Vrijednost radova je 685.093,30 kn tisuća kuna, a raskrižje, koje bi trebalo riješiti prometne probleme, bi trebalo biti u funkciji do početka turističke sezone.

zaton6

zaton potpisivanje ugovora za rotor 1 040316

zaton potpisivanje ugovora za rotor 7 040316

zaton potpisivanje ugovora za rotor 8 040316

zaton potpisivanje ugovora za rotor dukic i buric 3 040316

 

– To je priča koja je stara šest godina i ovo naglašavam iz razloga da pokažem da nismo zaboravili niti jedan administrativni dio Šibenika. Zaton ima karakteristike mjesta, ima svoju turističku priču i dosta djece budući da je u blizini dječji vrtić. Ovo neće riješiti samo prometni problem i izgled mjesta, već će pojačati i sigurnost djece.  Na natječaju je izabrana najpovoljnija ponuda i vrijednost ukupnih radova je oko 700 tisuća kuna – rekao je Burić.

zaton potpisivanje ugovora za rotor dukic i buric 4 040316

zaton potpisivanje ugovora za rotor dukic i buric 6 040316

Novi rotor će smiriti tokove prometa, a kako Zaton ima dosta problema s poplavama, s ovim rotorom bi se ti problemi trebali riješiti postavljanjem novih odvoda, istaknuo je Boris Dukić.

– Radovi bi trebali biti gotovi za 60 dana i sad sve ovisi o izvođačima pred koje je postavljen rok – istaknuo je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.