FOTO: Zaton dobiva moderan rotor, evo kako će izgledati

Grad Šibenik u 2016. godini planira modernizaciju raskrižja u strogom centru Zatona kojeg formiraju Ulica zatonskih žrtava, Ulica Mate Bakrača i Obala Petra Živkovića. Cilj ovog zahvata je rješavanje prometnog problema, ali i cjelovito osmišljavanje središta mjesta u zoni javnih sadržaja (crkva, ugostiteljski i trgovački sadržaji, park).

zaton

Postojeće problematično raskrižje, prečesto i usko grlo posebice u turističkoj sezoni, modernizirat će se izvedbom kružnog raskrižja oblika rotora jer se na taj način optimalno iskorištavaju ograničene prostorne mogućnosti.

Novo prometno rješenje rezultirat će smirenjem prometnih tokova i sigurnijim odvijanjem prometa pješaka i vozila.

zaton zvjezda1

Planiranim zahvatom obuhvatit će se i pješačke površine do pročelja okolnih objekata, rekonstrukcija postojeće vodoopskrbne mreže, te izgradnja sustava kolničke odvodnje.

-U analizi prometnih potreba ovaj projekt se pokazao krucijalnim te smo ga, u suradnji s čelnim ljudima mjesnog odbora Zaton, administrativno pripremali punih godinu dana. On je još jedan dokaz kako ne zaboravljamo gradska naselja, ni rubne dijelove grada i kako sve ima svoje vrijeme – govori nam zamjenik šibenskog gradonačelnika Danijel Mileta.

Prometno rješenje modernizacije raskrižja napravila je projektantska kuća Trivium d.o.o. iz Splita još dok je dotična prometnica bila pod ingerencijom Županijske uprave za ceste koja je dokumentaciju predala Gradu Šibeniku.

Ukupna vrijednst ove investicije procijenjuje se na 900 tisuća kuna, no točna vrijednost odredit će se javnim natječajem za izvođača radova koji će uskoro biti raspisan. U proračunu Grada za 2016. godinu planirano je 750 tisuća kuna, a dio podzemnih instalacija će financirati Vodovod i odvodnja d.o.o.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.