Zatražene izmjene Zakona o radu

Tijekom saborske rasprave o novom prijedlogu Zakona o radu, gradonačelnica Grada Vodica Branka Juričev Martinčev apelirala je na Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava, odnosno ministra, da donesu izmjene kojima će Zakon štititi radnika od otkaza, međutim samo ako taj savjesno i profesionalno obavlja svoj posao.

Gradonačelnica je izložila problem s kojim je suočen Grad Vodice a tiče se administrativno-računovodstvene djelatnice Dječjeg vrtića Tamaris koja je otuđila više od 400.000,00 kuna iz vrtićke blagajne. Naime, nakon što je sve priznala i odslužila kaznu zatvora, tužila je Vrtić i Grad tražeći da je se vrati na staro radno mjesto i da joj se isplate sve prethodne plaće od kada nije radila s pripadajućim kamatama. Graonačelnica je apelirala na ministra Mrsića da se novim Zakonom izbjegne omogućavanje ovakvih postupaka, budući da i novi prijedlog Zakona omogućava zaštitu radnika-kriminalaca.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.