Kiša je na Lozovcu malo smirila vatru, no još uvijek ima plamena i izdimljavanja

Požar na području Lozovca, koji je izbio iza 13 sati, još nije pod kontrolom gasitelja.

NOVO 17.57

Na požarištu kod Lozovca situacija se djelomično normalizirala, a za sav promet ponovno je otvorena autocesta između čvorova Šibenik i Pirovac. Cesta od Tromilja-Skradin još je zatvorena, doznajemo u Županijskom centru 112.

 

– Situacija na cijelom požarištu puno je bolja nego prije sat, dva, iako na cijeloj liniji mjestimice ima otvorene vatre. Ipak, vatra više ništa ne ugrožava, a najvažnije od svega je da su obranjene kuće i dva kampa u Skočićima iz kojih su gosti preventivno evakuirani, kazao je Darko Dukić, županijski vatrogasni zapovjednik.

brodarica pozar vatrogasci jandrokovic darko dukic 180717 1

 

– Situacija je nešto bolja, ali nije moguće reći da je sve pod kontrolom. Palo je nešto malo kiše koja je smirila vatru, ali ima još dosta izdimljavanja, a kako se vjetar još nije smirio moguće je da se ponegdje ponovno obnovi vatra, kazao nam je Volimir Milošević, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik.

Kako smo već pisali kanaderi su napustili požarište, a sa zemlje vatru gasi oko 80 pripadnika javnih vatrogasnih postojbi i DVD-a.

FOTO/VIDEO Zbog požara na Lozovcu evakuirani kampovi u Skočićima! Zatvorena dionica autoceste

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.