‘Osječki model’: Dionice kluba sa Šubićevca ići će na javnu dražbu, pa tko ponudi više

Vijest da će se 19. prosinca, na sjednici Gradskog vijeća, raspravljati o prodaji HNK Šibenika, a koju je Šibenski portal objavio prošlog tjedna, dobila je i službenu potvrdu, i to od većinskog vlasnika kluba, Grada Šibenika. Što će se točno naći na dnevnom redu objasnio nam je gradonačelnik Željko Burić.

– Na sjednici Vijeća naći se se draft javnog natječaja na kojem će se moći javiti svi potencijalni investitori u nogometni klub, a onda je na nama da izaberemo najbolju ponudu. Želimo, dakle, da sve bude transparentno – pojasnio nam je Burić.

Grad se tako, čini se, opredijelio za ‘osječki model’. Naime, dionice prvoligaša s Drave, koje su bile u vlasništvu Grada Osijeka, također su išle na javnu dražbu, pa su na koncu podane  najboljem ponuditelju. Važno je istaknuti da je u sklopu tog procesa osnovano posebno povjerenstvo koje je provodilo postupak prodaje dionica, a u kojem su bli predstavnici svih političkih stranaka koje djeluju unutar osječkog Gradskog vijeća.

Govoreći o prodaji kluba, Burić je naglasio još nešto.

– Važno je da se ispoštuju svi naši uvjeti, dakle sve ono što će biti dogovoreno i stavljeno na papir, jer dovede li se bilo što od toga u sumnju, odustat ćemo – poručio je šibenski gradonačelnik.

Ono što se zna, i što smo također u više navrata pisali, jest da kao najozbiljnji kandidat za novog vlasnika HNK Šibenika figurira litvanski Žalgiris. On bi, navodno, kupio 90 od 94,5 posto udjela koji su trenutno u vlasništvu Grada Šibenika. Nova runda pregovora između predstavnika litvanskog velikana i pedstavnika Grada i šibenskog drugoligaša održana je u petak.

– Da, održan je još jedan sastanak, koji je dobro prošao, ali još ništa konkretno nije dogovoreno. Sve je još u fazi pregovora, jer, ponovit ću, želimo da sve bude transparentno i odgovorno – zaključio je Željko Burić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.