Stečaj koji će uljepšati vizuru grada: Hotel Krka konačno ide na bubanj?

U stečajnom postupku šibenske hotelske kuće Rivijera pred vjerovnicima će se, na sljedećoj skupštini sazvanoj za 28. studenoga, naći prijedlog odluke za prodaju bivšeg Hotela Krka po početnoj cijeni 20.650.000 kuna kao i prijedlog da se ovlasti stečajnog upravitelja Ivicu Matasa za sklapanje ugovora o najmu prostora u toj zgradi do prodaje, s tvrtkom Mobilia iz Šibenika za mjesečni iznos od 10 tisuća kuna uvećan za PDV. Početnu cijenu za Hotel Krka, od nešto više od 2,7 milijuna eura, utvrdio je Vlade Vukelja, graditeljski vještak za procjenu tržišne vrijednosti nekretnina.

Već desetljećima Hotel Krka nije u pravoj funkciji i, u stanju u kojem je, ruglo je grada Šibenika. Hotel Krka je do sada bio u najmu Hotela Jadran Šibenik, tvrtke koja je osnovana krajem 2008. godine izdvajanjem tog Rivijerinog šibenskog hotela prije stečaja. Otvaranjem stečajnog postupka nad Rivijerom stečajnom upravitelju je zakonski omogućen jednostrani raskid ugovora o zakupu bez obzira na trajanje ugovora i ispunjene obveze zakupca, što je on i napravio. Zakonska zastupnica Hotela Jadran, Nataša Ban, još se protivi takvoj odluci i odbija predati Hotel Krka stečajnom upravitelju Rivijere zbog čega je 6. studenog pozvana na Trgovački sud u Zadru zbog saslušanja.

jadrija hodajuci kolegij bungalovi1

Stečajni upravitelj predložio je Trgovačkom sudu u Zadru, a sutkinja Ana Markač to je i prihvatila, da se pred vjerovnicima ponovno nađe i prijedlog o prodaji bungalova na Jadriji sadašnjim korisnicima, sukladno prijedlogu Udruge građana Bungalovi-Jadrija i to za dvoležajni bungalov po cijeni od 1.500 kuna, četveroležajni za 2.300 kuna te peteroležajni za 3.200 kuna.

Kako je Šibenski portal već pisao, bungalovi na Jadriji mogu biti prodani bez zemljišta na kojem su sada, ali tada obaveza njihovog uklanjanja sa tog prostora, temeljem prostorno-planskih dokumenata Grada Šibenika i rješenja koje su iz gradske uprave uputili Rivijeri, prelazi na nove vlasnike.

Skandal na Jadriji! ‘Podstanari’ ispod žita pokušavaju postati vlasnici bungalova

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.