'Povreda pravila postupka'

Šibenski portal doznao tko će biti v.d. ravnatelja NP Krka nakon poništenog imenovanja Nelle Slavice!

Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, imenovat će Nellu Slavicu vršiteljicom dužnosti ravnateljice Javne ustanove Nacionalni park Krka po primitku presude Upravnog suda u Splitu koji je prošli tjedan prihvatio tužbu Ljiljane Zmijanović protiv rješenja ministra kojim je upravo Slavica imenovana na čelo te ustanove!

– Ministarstvo zaštite okoliša i energetike još uvijek nije zaprimilo presudu, no na ročištu je napravljen uvid u objavu presude Upravnog suda u Splitu od 18. srpnja 2019. godine kojom je poništeno rješenje o imenovanju Nelle Slavice ravnateljicom Javne ustanove Nacionalni park Krka te je predmet vraćen na ponovno odlučivanje – piše u odgovoru Ministarstva zaštite okoliša i energetike na upit Šibenskog portala.

Iako je Zmijanović, jedna od kandidatkinja za ravnateljsku fotelju te Javne ustanove, još od imenovanja Nelle Slavice ravnateljicom NP Krka tvrdila da je riječ o kršenju hrvatskih zakona, pa je u ožujku podnijela tužbu protiv rješenja ministra zaštite okoliša i energetike, a potom se otvorenim pismom obratila i predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, članovima Vlade, predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović i predsjedniku Hrvatskog sabora Gordanu Jandrokoviću, iz Ministarstva napominju kako ‘presudom nije utvrđena povreda prava Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji’.

– Razlog poništenja je povreda pravila postupka, odnosno radi nedostatnog obrazloženja u pogledu bodovanja kandidata – stoji u odgovoru iz Ćorićevog Ministarstva.

Dakle, s obzirom da Sud nije poništio natječaj, nego rješenje o imenovanju Nelle Slavice za ravnateljicu, to znači da Ministarstvo zaštite okoliša i energetike na čelu s Tomislavom Čorićem mora, od šest kandidata koji su u siječnju predali valjanu dokumentaciju, ponovno izabrani ‘najboljeg’. Među njima je, uz Zmijanović i Slavicu, Josipa Rimac čija je prijava tada podigla najviše ‘prašine’, zatim liječnica i ravnateljica OB Šibenik Sanja Jakelić, ali i dotadašnji ravnatelj, SDP-ovac Krešimir Šakić te Željko Domitrović.

– Kao što je navedeno u presudi, Ministarstvo će donijeti odluku o imenovanju najprikladnijeg kandidata između prijavljenih kandidata koji kumulativno ispunjavaju uvjete propisane natječajem – poručili su iz resornog Ministarstva.

Tko ide na čelo šibenske ‘tvornice novca’? Krku će voditi netko od šest starih kandidata…

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.