Mobilia dobila novi ključ

Krku preuzeo novi vlasnik. Ivi Deanu, dan prije deložacije, otkazao odvjetnik Jadrana pa uskočio Imperijalov

Pawel Piotr Brya, vlasnik tvrtke Mobilia danas je od sudskog ovršitelja preuzeo ključ nove brave na ulazu u bivši hotel Krka u Šibeniku koji je njegova tvrtka preuzela u stečajnom postupku Rivijere. Bio je to drugi pokušaj deložacije tvrtke Hotel Jadran u vlasništvu Ive Deana, nakon što je, zbog pravnih manevara njegovih odvjetnika, propala prva deložacija zakazana u lipnju.

Današnja deložacija provodila se nad Hotelom Jadran čiji zaposlenici koriste uredske prostore u zgradi Krke, a zanimljivo je da se na deložaciji pojavio zagrebački odvjetnik druge Deanove tvrtke, Hotela Imperijal.

Od njega smo saznali da je odvjetnik Hotela Jadran dan prije deložacije otkazao usluge Ivi Deanu i ostavio ga na cjedilu, što je po njegovom mišljenju stvar i za Odvjetničku komoru. Podsjetimo riječ je odvjetniku koji je tražio odgodu deložacije tvrdeći da u hotelu Krka borave turisti. Odvjetnik Imperijala pohvalio nam se i da je jutros sutkinji koja vodi slučaj dostavio podeblji podnesak te kako zbog toga i kasni deložacija najavljena za 10 sati. Deanov odvjetnik tvrdio je i kako u rješenju o deložaciji piše kako prostor treba isprazniti od stvari, ali se ne spominju ljudi te kako u zgradi ima i drugih korisnika koji su u njoj bez valjanog ugovora.

Sudski ovršitelj potvrdio je kako sutkinja razmatra novi podnesak te kako će on danas iz zgrade Krke provesti deložaciju tvrtke Hotel Jadran, a u zgradi će ostati Lučka uprava Šibenik i jedan odvjetnički ured koji imaju valjane ugovore o zakupu prostora.

Tako je i bilo nakon poduljeg razgovora svih sudionika iza zatvorenih vrata koja su čuvali interventni policajci. Bravaru je naloženo da krene s izmjenom brava na svim vanjskim vratima hotela Krka, a direktorici Hotela Jadran Nataši Ban, ponuđeno je ili da ona odredi skladište u koje želi prebaciti stvari tvrtke ili će one biti popisane i odvezene u skladište koje je pripremljeno za tu namjenu.

Satima se čekao odgovor, a potom su sami zaposlenici počeli iznositi svoje osobne stvari, dok su radnici, koji od jutra pred Krkom čekaju s dva kamiona za selidbe, počeli iznositi dokumentaciju u kombi s logom Rivijere.

– Uredovanje radi ispražnjenja i predaje započelo je danas u 10 sati. Nakon prvobitnog protivljenja od strane ovršenika, pristupilo se udaljenju osoba i stvari iz predmetne zgrade, za što je ovrhovoditelj osigurao sve potrebno. U ovom trenutku možemo potvrditi da je promijenjen najveći dio brava te da su predani ključevi ovrhovoditelju društvu Mobilia kao vlasniku nekretnine – kratko nam je kazao Dino Pivac, odvjetnik Mobilie.

Dio Deanovog manevra ili ‘hvatanja za slamku’ zasigurno je i sitna, ali bitna, promjena na vratima nekih ureda s kojih je, od ovrhe dokumentacije u svibnju, nestalo naziv Hotela Jadran na koji se odnosi deložacija, a nalijepljen je papirić samo s imenom Hotela Imperijal.

Navodno su svi Deanovi pravni manevri poduzeti s ciljem da ostane u vlasništvu bivšeg hotela Krke kako bi iz prodaje te vrijedne nekretnine osigurao naplatu svojih potraživanja od Rivijere – tvrtke koju je osobno vodio i potom raščetvorio.

Podsjetimo, u rujnu je od Visokog trgovačkog suda stigla potvrda da su ovrha i predaja nekretnine novom vlasniku bili određeni sukladno zakonu te da je Deanova tvrtka Krku nastavila koristiti bez valjanog pravnog temelja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.